Archiv článků

31.05.2017 14:29
U příležitosti dvouletého vydání naší kuchařky jsem dostala chytrou otázku, co bych dnes, s časovým odstupem, udělala v této kuchařce jinak. Využiji této otázky ke sdělení některých mých současných postojů k bezlepkové dietě. Neměnila bych koncept založený na využívání přirozeně bezlepkových...
31.10.2015 20:49
Tvarohový koláč, dort se smetanovým krémem, pařížská šlehačka, stracciatella, jahodovo-smetanový krém, mléčný koktejl, kakao, máslo, zmrzlina, pizza se sýrem, sýrová pomazánka, smetanové omáčky, smažený sýr - to vše bez mléka a samozřejmě bez lepku, bez použití obilovin, sóji a průmyslově...
24.05.2014 09:05
Cena knihy je 320 Kč. Při platbě předem na účet 2500187579/2010 hradíme poštovné (v Zásilkovně) my. Pokud je účet, ze kterého přijdou peníze, na vaše jméno, není potřeba již žádnou informaci dodávat. Pokud ne, napište, prosím, do zprávy pro příjemce peněz ještě jméno shodné se jménem na vaší...
27.12.2012 15:16
Pořádáme kurzy vaření pro jednotlivce a pro pracovní kolektivy. Kurzy pro jednotlivce vybírají zájemci podle tématu kurzu a místa konání, která jsou dopředu dána. Nabídku těchto kurzů najdete v sekci Kalendář akcí pod názvy jednotlivých kurzů. Kurzy pro pracovní kolektivy se pořádají ve dvou...
02.09.2011 22:08
  Hruškové řezy: Korpus - 4 žloutky smícháme se 150 ml jáhlové nebo kukuřičné mouky, 4 lžícemi oleje, 4 lžícemi hroznového cukru, 1 odměrka Stevie (pod názvem Sladký polibek), 1 lžička Vinného kamene, do směsi počástech vmícháme sníh ze 4 bílků, těsto nalijeme do pekáče s pečícím papírem...
14.06.2011 22:28
14.6.2011 "...Koncepci knihy bych Vám chtěl touto cestou nesmírně pochválit, text je velmi přehledný, jasný, grafické přílohy velmi zdařile provedeny a zejména je celá kniha skutečně prakticky zaměřena. Určitě jste udělala nesmírně záslužnou a prospěšnou práci." prof. MUDr. Zdeněk Doležel,...
04.06.2011 18:34
Na webových stránkách cz.withoutgluten.eu jsem se pobavila článkem Jak tak o tom přemýšlím od Miloše Adámka, z něhož použiji úryvek, který velmi koresponduje s mým postojem: ... Většina pravidelných návštěvníků této makrobiotické jídelny jsou nemocní lidé, kteří se jídlem léčí. Vůbec nechápu,...
04.06.2011 16:42
  Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadínu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu (ve vnitřní části) semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80% z bílkovinového obsahu.  Jde o důležitou...
04.06.2011 16:08
Na webových stránkách uzkost-deprese.webnode.cz najdete zajímavé souvislosti mezi lepkem a psychickým stavem:  ... U depresí či úzkosti zvažují nyní v USA možnou spojitost s metabolismem lepku. Mechanismus tohoto působení není v současné době zcela odhalen, nicméně případů, kdy...
13.05.2011 20:17
1) Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch tenkého střeva snižuje, s tím se zmenšuje jeho...
Záznamy: 1 - 10 ze 32
1 | 2 | 3 | 4 >>