Cizrna s celerem

05.03.2011 18:11

Cizrnu (nebo jinou luštěninu) uvařenou podle základního receptu (viz níže - Luštěniny - základní recept)  povaříme s celerem nakrájeným na proužky a dýní Hokkaido na kostičky. Až zelenina změkne, odstavíme hrnec a ochutíme Tamari a Umeoctem, případně špetkou vloček Nori.

Podáváme s rýží a Tempurou z cibule (= zelenina obalená v těstíčku, smažená ve vysoké vrstvě oleje)

Pro 4 osoby:

200 ml luštěniny

1/2 plátku řasy Kombu (přidáváme k varu s luštěninou pro lepší stravitelnost)

3 lžíce Tamari

3 lžíce Umeocta

Tento a řadu dalších receptů najdete na našich stránkách věnovaných makrobiotice www.makrobio.wbs.cz. Do knihy si pro vás šetříme jiné recepty:)