Hrachové závitky

26.03.2011 23:10

Namočený hrách uvaříme s řasou Kombu v malém množství vody pod poklicí. Do uvařeného hrachuvmícháme najemno nastrouhanou petržel, osmažernou cibulku, najemno nastrouhané uzené Tofu, kukuřičnou mouku hladkou, Arrowroot (kořenový škrob), Tamari( přírodní sojová omáčka) a Umeocet. Hmotu prohněteme a plníme jí kapustové listy, které jsme kráce napařili. Tvoříme závitky, které v pekáči podlijeme vodou a pečeme pod poklicí (nebo zpočátku napaříme) asi půl  hodiny, potom postříkáme olejem a  krátce prudce dopečeme  dozlatova. Podáváme s jáhlovou kaší, s rýží nebo jinou vařenou obilninou.

Pro 4 osoby:

200 ml zeleného hrachu

1 ks řasy Kombu
2 ks petržele

100 g uzeného Tofu
1 - 2 cibule

100 ml kukuřičné mouky hladké

2 lžíce Arrowrootu nebo kukuřičného škrobu

5 lžic Tamari
3 lžíce Umeocta

4 ks velkého kapustového listu

olej

 

Podobné recepty najdete na našich stránkách věnovaných makrobiotice www.makrobio.wbs.cz. Do knihy si pro vás šetříme jiné recepty:)