6) Jak v knize figuruje makrobiotika?

05.03.2011 20:34

Jako inspirace...

Víte, jak nejchutněji a nejzdravěji upravit zeleninu?

Víte, co všechno by mělo obsahovat jídlo, aby tělo dostalo vše, co potřebuje (a nepotřebovalo se "dojídat")?

Víte, co použít za suroviny a čím doplnit jídlo, aby působilo jako lék?

Víte, jak nepříliš zdravé suroviny chutně nahradit zdraví prospěšnými surovinami?

Víte, jaké tepelné úpravy užívat a jak které působí na organismus?

Víte, jaké potraviny vybírat, aby v organismu byla kyselo/zásaditá rovnováha?

...Makrobiotika tohle všechno ví, a ještě leccos navíc ... Tak proč toho nevyužít a neporadit se s ní - je tu pro všechny!!!

Zpátky k původní otázce: V kuchařce najdete bezlepkové a bezmléčné recepty, jichž můžete využít i pro makrobiotický talíř, i recepty, které v zájmu co největšího komfortu zachování obvyklé stravy (hlavně u oblíbených moučníků) se vydávají vlastní cestou a splńují pouze kritérium přirozeně bezlepkové a bezmléčné stravy.