Kurzy vaření - obecné informace

27.12.2012 15:16

Pořádáme kurzy vaření pro jednotlivce a pro pracovní kolektivy.

Kurzy pro jednotlivce

vybírají zájemci podle tématu kurzu a místa konání, která jsou dopředu dána. Nabídku těchto kurzů najdete v sekci Kalendář akcí pod názvy jednotlivých kurzů.

Kurzy pro pracovní kolektivy

se pořádají ve dvou úrovních – „Profi“ pro kuchaře a pracovníky stravovacích zařízení, a „Teambuilding“ pro firmy, které chtějí své zaměstnance nebo zákazníky tímto způsobem obdarovat, nebo využívají kurzu vaření jako součásti aktivit k budování týmu.

„Profi"

Kurzy v „Profi“ modulech jsou vícedenní a pořádají se obvykle přímo v kuchyni provozovatele buď za chodu kuchyně, nebo po pracovní době, nejčastěji ve čtyřhodinových blocích. Náplní je kromě samotného vaření a osvojení si základních postupů také společná příprava jídelníčku, vytváření nových variant stávajících receptur, orientace ve výběru dodavatelů surovin, které nejsou kuchyní běžně odebírány.

Teambuilding

Kurzy pro Teambuilding se podle možností pořádají v blízkosti pracoviště zadávající organizace. Kurzy jsou většinou pětihodinové. Termíny kurzů se domlouvají na základě oboustranné dohody.

Příklad darovací poukázky na kurz vaření

Moduly:

Bezlepková strava bez mléka
-využití přirozeně bezlepkových obilovin, orientace v bezlepkových výrobcích, současná nabídka potravin nahrazujících mléčné produkty, způsoby nahrazení běžného pečiva, rychlé i tradiční dezerty, zdravější alternativy zahušťování, zdraví prospěšná ochucovadla…

Makrobiotika
-složení MB talíře, tepelné úpravy, základní principy přípravy jídel a ochucování, pickles, gomasio, mořské řasy, základní příprava obilovin a luštěnin, úprava zeleniny

Nízkosacharidová a ketogenní dieta
vyřazení příloh ze stravy ve prospěch zdraví, využití dostupných surovin k bohatému, chutnému a nutričně hodnotnému stravování, obvyklá a tradiční jídla a dezerty v nízkosacharidové úpravě, způsoby zahušťování, náhrada obvyklých příloh

Vegetariánská strava
- vegetariánská jídla v teplé i studené kuchyni, rostlinné bílkoviny, chutné náhrady masa v pokrmech, využití luštěnin, netradiční úprava zeleninových jídel

Stravou k hubnutí a lepší kondici
-jak se kvalitně a dosyta najíst a přitom nepřibírat na váze, jak si pomoci k lepšímu vstřebávání živin a tím k lepší fyzické kondici

Zdravá výživa
- odlehčená jídla s menším obsahem mouky, tuku a cukru, rozšíření portfolia zeleninových jídel, bezmasá jídla, výživná obdoba „fast-foodového“ jídla, „light“ dezerty, zdravá ochucovadla, tepelné úpravy, nutriční složení stravy

Zajímavě pro děti

-zdravé sladkosti, varianty svačin a snídaní, oblíbená jídla ve zdravější verzi

Inspirace různými výživovými styly a jejich „nej“

-pozitiva, negativa a vyložené bonusy různých stravovacích filosofií, jako jsou například makrobiotika, Paleo, vegetariánství a veganství, bezlepková a bezmléčná dieta, RAW a podobně.