Luštěninové karbanátky

05.03.2011 17:50

Luštěniny (například sója a cizrna) namočené 8 hodin uvaříme pod tlakem 1,5 hodiny s řasou Kombu, zcedíme přebytečnou vodu, kterou použijeme například na polévku. Po  vychlazení je rozmačkáme, přidáme pohankovou mouku, Arrowroot, orestovanou cibulku, Tamari, Umeocet,  majoránku, česnek a tvoříme karbanátky, které po usmažení pokapeme zázvorovou šťávou.

Pro 4 osoby:

300 ml luštěniny

1/2 plátku řasy Kombu

3 lžíce pohankové mouky hladké

2 lžíce  Arrowrotu (kořenový škrob)

1ks cibule

4 lžíce Tamari

1 lžíce Umeocta

1 lžíce majoránky

česnek

olej bez GMO (=geneticky modifikované suroviny)

kořen zázvoru