Žampionový nákyp

05.03.2011 18:27

Jáhly uvařené podle základního receptu smícháme s nakrájenými žampiony, nahrubo nastrouhanou mrkví, lehce osmahnutou cibulkou, Arrowrootem, Umeoctem, Tamari, olejem, Tofu, nakrájenou petrželkou, kmínem a vzniklou hmotu rozprostřeme na plech s pečícím papírem, pečeme cca 30 minut při 200°C.

Podáváme s rýží, pohankou nebo kukuřičnou polentou a vařenou zeleninou.

Pro 4 osoby:
200 ml jáhel
400 ml vody

8 žampionů

1 mrkev

1 cibule

2 lžíce Arrowrotu (kořenový škrob)

5 lžic Tamari

2 lžíce Umeocta
5 lžic oleje bez GMO (= geneticky modifikované suroviny)

100g uzeného tofu

Petrželka kudrnka

Kmín

 

Tento a řadu dalších receptů najdete na našich stránkách věnovaných makrobiotice www.makrobio.wbs.cz. Do knihy si pro vás šetříme jiné recepty:)